T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
0 (344) 223 54 86
Belgegeçer
0 (344) 221 26 12
WEB
https://cumhuriyetmtal.meb.k12.tr
Adres
Akçakoyunlu Mahallesi Şehit Mehmet Mungan Sokak No1 Onikişubat/KAHRAMANMARAŞ
Vizyon
Mevcut hukuk kuralları ile Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda milli, manevi ve kültürel değerlerimize bağlı, ailesini, vatanını, milletini seven, disiplini ön planda tutan, saygılı ve hoşgörülü, sürekli gelişim ve değişim içerisinde olan, planlı, sorumluluk duygusu olan, çevre bilinci gelişmiş, güvenilir İYİ BİR İNSAN ve MESLEK ELEMANI olarak öğrencilerimizi yetiştirmek. Türkiye’deki resmi ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu muhasebe ve finansman, pazarlama ve perakende, büro yönetimi ve ulaştırma hizmetleri alanları elemanlarını karşılamaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; mevcut yönetici, öğretmen, veli öğrenci, personel ve önceki mezunlarımız ile Okul Aile Birliği Üyelerinin özverili ve birlikte çalışmalarıyla hedefimize ulaşmaktır.
Başarılar
1. Çalışanların içinde dinamik ve idealist bir kadronun olması. 2. Alan öğretmenlerinin projelere önem vermesi, bu projelerle yarışmalara katılınması, üretilen projelerin il ve bölge çapındaki yarışmalarda dereceye girmesi. 3.30 öğrenciyi aşmayan sınıfların olması. 4. Meslek derslerinde alan dersi öğretmeni açığının olmaması 5. Sınavların ortak yapılması. 6. Okulumuzda kitap okuma saatlerinin yapılması. 7. Öğrencilere test çoğaltıp dağıtabilme olanağının bulunması 8.Satranç, halk oyunları ve spor alanlarında egzersiz çalışmalarının yapılması. 9. Okul Öğrenci Meclisinin etkili çalışmalar yapması. 10.Okul araç ve gereçlerinin yeterli olması. 11.Okulda idareci,öğretmen ve yardımcı personel arasında iletişimin güçlü olması. 12.Okulu ilgilendiren kararların ortak katılımla alınması. 13.Son sınıf öğrencilerine düzenli olarak deneme sınavı uygulanması. 14. Okul-Aile Birliği ile güçlü iletişim ve uyum. 15.Diğer kurum ve kuruluşlarla (PAYDAŞLARLA) güçlü iletişim.
Öğretmen :58
Öğrenci :599
Derslik :18
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :3
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1600
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
08:10 - 16:35
Isınma
Kalorifer (Doğal Gaz)
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Şehir içi halk otobüsleri ve belediye otobüsleri ile sağlanıyor.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz şehrimizin orta yerinde olmasından dolayı her bölgeden bir toplu taşıma aracıyla okulumuza rahatlıkla ulaşılabilmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Merkezde
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır