KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUN TARİHÇESİ

Akçakoyunlu mahallesinde bulunan okulumuzda 1971 yılında "Cumhuriyet Ortaokulu" adı altında eğitim öğretime başlamıştır. 1991 yılına kadar ortaokul olarak eğitim vermiştir. 1991 yılında genel liseye dönüştürülen okulumuz "Cumhuriyet Lisesi" adını almıştır. 2012 yılına kadar genel lise olarak hizmet veren okulumuz, 2012 yılında meslek lisesine dönüştürülerek "Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi" adını almıştır. 2014 – 2015 eğitim öğretim yılından itibaren meslek liselerinin Anadolu Liselerine dönüştürülmesinden dolayı okulumuzun ismi "Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

Eğitim Araçları Merkezi ve Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu bir süre okulumuz binası içerisinde faaliyetlerini yürütmüşlerdir.

Kahramanmaraş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2009 yılında okulumuz binası içerisinde kurulmuş ve iki yıl eğitim öğretime okul binamızda devam etmişlerdir.

Halen bir müdür, dört müdür yardımcısı, elli öğretmen ve yediyüzdoksaniki öğrenci ile eğitim öğretime devam edilmektedir.

Yayın: 27.10.2014 - Güncelleme: 11.12.2019 11:05 - Görüntülenme: 2000